fredag 25 februari 2011

Fransk balkong


Foto: karlssonshus.se


Foto: jgrostfria.se


Foto: villarosenbo.blogspot.com

Nu är vi i full fart med planerandet av en fransk balkong. Det tog lite tid att planera hur glasdörren skulle se ut och från vilket företag vi skulle beställa men nu är det klart. Nu är dock processen långt ifrån klar för nu måste vi komma på hur räcket skall se ut så att det inte förstör den vackra dörren. Vad skall vi tänka på? En fransk balkong flyttar man inte på hur lätt som helst så det gäller att det blir rätt första gången. Tips mottages tacksamt!

3 kommentarer:

  1. Heej! Vi är också fullt uppe i vår planering om en fransk balong. Nu är det räcket som fattas. Var beställde ni ert ifrån?

    SvaraRadera
  2. Hei! Vet du hvor man får kjøpt balkong nr. 2 øverst på siden?

    SvaraRadera
  3. Jag skulle ta en bild på dörren/dörrarna, kopierat upp flera x och sedan skissat/rita. Det är ju ni som ska se den varje dag :) Ni måste följa vissa regler som höjd och avstånd så inget barn kan fastna bara. Hur den sitter fast riktigt. Skruvas fast bra osv. Hur ser övriga husets detsljer ut. Ska det vara runda stänger eller fyrkantsprofiler... eller blandat... för mycket designat kanske förstör... kolla med en verkstad eller dom som säljer materiell vad som finns. Smeder växer inte på trän idag. Men allt går att göra i smide med hjälp av fantasi och vilja. Har jobbat inom verkstadsbranchen i mer än 40 år... Fantasin har inga gränser typ. Huset är väl några år... och jag tycker ni ska forma det till tidsenlig ålder för huset. Slå på Google samla bilder och rita på. Lycka till :) Ska du ha blommer där också föresten... Mer frågor så maila på bara.

    SvaraRadera